Nagyvilág

2014.05.16. 08:45

67. Cannes-i filmfesztivál - Egy bizonyos tekintet

Cannes - Csütörtök este ünnepélyes keretek között megnyitott az Un Certain Regard (Egy bizonyos tekintet) elnevezésű, a Hivatalos Versenyprogrammal párhuzamosan futó szekció is.

Cannes - Csütörtök este ünnepélyes keretek között megnyitott az Un Certain Regard (Egy bizonyos tekintet) elnevezésű, a Hivatalos Versenyprogrammal párhuzamosan futó szekció is. Idén Marie Amachoukeli, Claire Burger és Samuel Theis elsőfilmes alkotótrió Party Girl című filmje nyitotta a szekciót, melyben ezen kívül még 19 alkotás látható. Idén magyar vonatkozása is van a válogatásnak, mivel itt versenyez Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje. A Fehér Isten az első a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült filmek közül, mely bejutott a Cannes-i filmfesztiválra. Mundruczó filmje olyan alkotásokkal versenyez majd, mint a népszerű színész Ryan Gosling első rendezése a Lost River, a francia színész/rendező Mathieu Amalric Le Chambre Bleue-ja (The Blue Room) vagy a szintén inkább a kamera másik oldaláról ismert olasz színésznő/rendező Asia Argento Incompresa című rendezése. A megnyitón bejátszott rövid összeállítás alapján rendkívül sokszínűnek tűnik a szekció, mely sokkal inkább híres változatosságáról, mint a legtöbbször túlságosan konzervatívnak mutatkozó Hivatalos Versenyprogram. A filmekről a Pablo Trapero argentin rendező vezette öttagú zsűri dönt majd.

A megnyitó itt is ünnepélyes keretek között zajlott, noha idén kevesebb híresség tette tiszteletét itt mint az megszokott. A fesztivál művészeti igazgatójának Thierry Frémaux-nak ezúttal nem okozott gondot megnevezni a közönség soraiban helyet foglaló hírességeket, annál komolyabb feladat volt számára a Party Girl népes stábját a színpadra szólítani, akik alig fértek el a színpadon.

- Váró Kata Anna -

Cannes, 2014. május 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!