Nagyvilág

2013.02.22. 12:50

Előkerült a Long Island koktél feltalálója

A Long Island Ice Tea-ben az a zseniális, hogy kellemesen itatja magát, pedig felér egy lórúgással. Eredetét eddig csak találgatták.

A Long Island Ice Tea-ben az a zseniális, hogy kellemesen itatja magát, pedig felér egy lórúgással. Eredetét eddig csak találgatták.

Gin, fehér rum, tequila, vodka, triple sec, kóla, jeges tea, cukorszirup és citromlé megfelelő arányban és sorrendben. Minden koktélbár itallapján ott szerepel, mégsem ismert széles körben az eredete. Akik már fogyasztották vesznek egy nagy levegőt mielőtt beleisznak, akik még nem találkoznak vele, biztosan meglepődnek úgy az első után.

A koktélról az a hiedelem járja, hogy az utasszállító hajók fénykorában került először a poharakba a feleségek megtévesztése végett kevertették az italozni vágyó férfiak. A koktél beleillik a történetbe, úgy néz ki mint egy könnyed nyári frissítő és az íze is megtévesztő, de mégsem ez a keletkezés története, sokkal későbbre eredeztethető a megszületése.

Az ital valójában egy strandkoktél, az elsőt Bob Butt mixer készítette el a 70-es években, mikor a Long Island-i Oak Beach bárban szolgált fel. Bob biztos benne, hogy ő készítette le az első ilyen koktélt. Mint mondta, nem az volt a célja, hogy hírnevet szerezzen, vagy hogy világhírű italt készítsen, kísérletezésből dobta össze az italt.

A szerény pultossal David Freeman, New York-i fotós beszélgetett a koktél történetéről. Az interjú azt mutatja be, hogy a sikeres találmányok nem mindegyike azért készül, mert később profitot vagy hírnevet remél tőle az, aki magáénak tudhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!