Nagyvilág

2013.02.20. 13:48

Az ukrán külügyminiszter ellenzi a kettős állampolgárságot

Kijev, 2013. február 20., szerda (MTI) - Leonyid Kozsara ukrán külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte szerdán a kettős állampolgárság bevezetését Ukrajnában.

Kijev, 2013. február 20., szerda (MTI) - Leonyid Kozsara ukrán külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte szerdán a kettős állampolgárság bevezetését Ukrajnában.Az ukrán diplomácia vezetője szerint az állampolgárságot szabályozó ukrán törvény száz százalékig megfelel az Európa Tanács követelményeinek, továbbá egyezik a világ más országainak gyakorlatával.

"Az állampolgárságról szóló törvény azon alapul, hogy nem ismeri el a kettős állampolgárságot. Ukrajna nem bünteti, de nem is ismeri el a kettős állampolgárság intézményét" - hangsúlyozta a miniszter.

A napokban az orosz kisebbség érdekeit képviselő Szövetség (Szojuz) párt vezetője, Lev Mirimszkij frakción kívüli honatya törvénymódosítási javaslatot terjesztett a parlament elé a kettős állampolgárság ukrajnai bevezetéséről.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!