Nagyvilág

2013.01.19. 15:44

Havazás - Hatan meghaltak a francia utakon

Párizs, 2013. január 19., szombat (MTI) - Az egész éjszaka tartó havazást követően szinte egész Franciaországot hótakaró borította szombaton. A jeges utakon a hajnali órákban több halálos baleset is történt, az egyikben három, a mali francia intervenciós erőkhöz csatlakozni készülő katona vesztette életét - közölték az illetékes hatóságok.

Párizs, 2013. január 19., szombat (MTI) - Az egész éjszaka tartó havazást követően szinte egész Franciaországot hótakaró borította szombaton. A jeges utakon a hajnali órákban több halálos baleset is történt, az egyikben három, a mali francia intervenciós erőkhöz csatlakozni készülő katona vesztette életét - közölték az illetékes hatóságok.A Francia-középhegységben egy kamion és tíz személygépkocsi ütközött össze a Montpellier és Clermont-Ferrand közötti útszakaszon. A karambolban egy spanyol házaspár életét vesztette.

Ugyanezen az útszakaszon halt meg a három katona is egy karambolban, amelyben két teherautó és két személygépkocsi ütközött össze. A három áldozat a hadsereg egyik járművével, hadi felszereléssel haladt Clermont-Ferrand-i egységükhöz, ahonnan Maliba kellett volna indulniuk.

Az ország középső részén található Tours városánál egy autós akkor vesztette életét, amikor a csúszós országúton gépkocsija belerohant egy kisebb balesetnél elsősegélyt nyújtó mentőautóba.

Az Alpokban egy orosz turisták szállító autóbusz árokba borult, a balesetben húszan megsérültek, közülük három személy súlyosan.

A Párizs közeli Beauvais repülőterén mintegy száz utas töltötte az éjszakát, miután a Ryanair fapados légitársaság törölte péntek este Pisába induló járatát.

A versailles-i kastély parkja szombaton zárva maradt az éjszaka leesett hatalmas mennyiségű hó miatt.

A francia meteorológiai intézet előjelzése szerint a következő éjjel és vasárnap is további havazás várható az ország jelentős részén.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!