Nagyvilág

2012.07.08. 11:00

Egyszemélyes művészeti galéria

London, 2012. július 8., vasárnap (MTI) - Egyetlen férőhelyes, pontosabban látogatóhelyes művészeti galériát rendez be egy férfi Nagy-Britanniában: használaton kívüli utcai telefonfülke az épület.

London, 2012. július 8., vasárnap (MTI) - Egyetlen férőhelyes, pontosabban látogatóhelyes művészeti galériát rendez be egy férfi Nagy-Britanniában: használaton kívüli utcai telefonfülke az épület.További érdekessége, hogy zöld - nem pedig piros. A szín jelzi élemedett korát: még az 1920-as években állították fel magánterületen, a földtulajdonos külön engedélyével. Ma már csak öt zöld telefonfülke áll Nagy-Britanniában. A többi négy viszont nem képzőművészeti "kultúrközpont", hanem üres. A galériásban sincs már telefon, lesz azonban helytörténeti kiállítás: régi térképek, fényképek mutatják be, miként is nézett ki korábban a fülkének helyet adó helység, Barningham.

A tárlatok pár hónap alatt cserélődnek, a következők egyike a helyi növényzetet és állatvilágot hivatott bemutatni. A fülkében amúgy eddig is volt már kiállítás: karácsonyonként a galéria "vezetője", a 65 éves John Hay karácsonyfát állított bele. "Remekül nézett ki a fehér fa a zöld fülkében piros gömbökkel" - idézte Hayt a BBC brit sajtóorgánum. A fülkében a cserélődő tárlatok mellett van állandó kiállítási "részleg" is: Hay a pókhálókat - alkotóikkal egyetemben - nem takarította ki, hanem háborítatlanul hagyta az érkezési sorrendre való tekintettel. "Ők voltak itt előbb" - mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!