Nagyvilág

2012.07.25. 09:45

A sajt csökkentheti a cukorbaj veszélyét?

London, 2012. július 25., szerda (MTI) - A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.

London, 2012. július 25., szerda (MTI) - A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.

Az American Journal of Clinical Nutrition című havilapban megjelent tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az egészséges étkezésre ügyelők igyekeznek kerülni a sajtot, mivel sok benne a telített zsír, ám a mostani felmérés azt sejteti, hogy jótékony zsírsavakban is bővelkedhet.

Más tejtermékek ugyanakkor nem mutattak a sajthoz hasonlóan jótékony hatást - ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!