Nagyvilág

2012.05.27. 19:46

Cannes - Ismét felhőszakadásban vonulnak a sztárok a díjkiosztóra

Cannes, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Alig két órával a 65. cannes-i filmfesztivál ünnepélyes eredményhirdetése előtt ismét hatalmas felhőszakadás zúdult vasárnap a francia Riviérára.

Cannes, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Alig két órával a 65. cannes-i filmfesztivál ünnepélyes eredményhirdetése előtt ismét hatalmas felhőszakadás zúdult vasárnap a francia Riviérára.

A délelőtti nyári napsütés után a francia tengerparti kisváros felett késő délután ismét beborult az ég és elkezdett szakadni az eső, miközben egész Franciaországban tombol a nyár.

Az előző hétvégéhez hasonlóan a vörösen szőnyegen tocsogó vízben kezdődött meg a közönség és a díjakra esélyes, visszahívott filmesek felvonulása. Feltehetően nagyon kevesen számítottak arra, hogy visszatér a rossz idő, így a hölgyek nagy része az estélyihez nejlonzacskót visel a fején.

Helyiek szerint 1991-ben volt hasonló hangulatú díjkiosztó ünnepség a világ egyik legrangosabb filmes seregszemléjén.

A vihar miatt a gálaeset után a fesztiválpalota teraszán szokásos fotózást is törölték a szervezők, várhatóan egy fedett helyre fogják majd terelni a díjazottakat, hogy megörökítsék őket az Arany Pálmával.

A gála - amelyen hét díjat osztanak ki a hivatalos versenyprogramba meghívott 22 film alkotói között - hivatalosan este kezdődik Cannes-ban, de a vihar miatt elég lassan érkeztek a vendégek. A filmrendezők közül eddig a nagy esélyeseknek számító osztrák Michael Haneke és a román Cristian Mungiu, valamint a Reality című olasz vígjáték rendezője, Matteo Garrone és az újságírók által leggyengébbnek ítélt, Post Tenebras Lux című mexikói művet jegyző Carlos Reygadas érkezett meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!