Nagyvilág

2012.04.14. 15:45

Durva videó! "Ha drámát akarsz, nyomd le a gombot"

London, 2012. április 14., szombat (MTI) - Utcai lövöldözésbe és akciófilmekbe illő jelentek sorába torkollott egy tévéreklám egy csendes kisvárosban a járókelők döbbenetére. Az erről készült felvételt 3 nap alatt 15,5 millióan nézték meg a YouTube-on.

London, 2012. április 14., szombat (MTI) - Utcai lövöldözésbe és akciófilmekbe illő jelentek sorába torkollott egy tévéreklám egy csendes kisvárosban a járókelők döbbenetére. Az erről készült felvételt 3 nap alatt 15,5 millióan nézték meg a YouTube-on.

"Valahol egy kisvárosban Belgiumban, ahogy nem történik semmi igazán érdekes, elhelyeztünk egy gombot... És vártuk, hogy valaki megnyomja azt." - ezzel a felirattal kezdődik az az elképesztően jó videó, ami a YouTube-on 3 nap alatt több mint 15 millió kattintást ért el. A fergeteges szervezésű dolog előzménye, hogy Aarschot város főterén a helyiek: egy piros tetejű nyomógombot találtak, amire egy levegőből lógó tábla "mutatott", azzal a felirattal, hogy "NYOMJA BE, HA DRÁMÁT AKAR!". A helyiek nem tudták, hogy ez egy tévéreklám része... Sokan kerülgették, nézegették a gombot, végül egy középkorú biciklis férfi volt az első kíváncsi, és lesz, ami lesz alapon, benyomta a gombot, mire azonnal elszabadult a pokol. Szirénázó mentőautó rontott a térre egy mellékutcából, az egyik házból rögvest hoztak is hordágyon egy férfit, és rögvest elejtették, közben az autó ajtajának csapódott egy kerékpáros, aki összeverekedett az egyik mentőssel. A mentőautó hamarosan elszáguldott, ám a beteg nélkül - mert ő meg a startkor kizuhant és az úttesten hevert tovább hordágyán.

Már ezeken is igencsak elképedt a tér népe, ám mindez csupán a kezdet volt. Vadító, piros alsóneműben motorozó nő hajtott keresztül a téren, miközben csikorgó gumikkal sötét kocsi érkezett nyomában szirénázó rendőrautóval és vad tűzpárbaj kerekedett rendőrök és fekete ruhás férfiak között.

A lakosság nem győzte kapkodni a fejét - már aki még ezek után sem jött rá arra, hogy mindez mesterséges dráma, nem pedig élet szülte spontaneitás.

A rendkívül akciódús percek fináléjában egy amerikai rögbi-, pontosabban focicsapat tagjai rohantak ki teljes szerelésben az egyik házból, hogy oltalmukba vegyék az egyik sebesült gengsztert, majd pedig hatalmas felirat gördült le egy ház faláról: a TNT tévécsatorna reklámszövege "NAPI DRÁMAADAGOD!" - felirattal.

A TNT nem amerikai kábeltévé, de Hollandiában és Belgiumban csak most debütál. Aarschot amúgy csendes flamand város Flamand-Brabant tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!