Nagyvilág

2012.04.11. 15:07

Az országban élő külföldiek szerint Peking a legvonzóbb kínai város

  Sanghaj, 2012. április 11., szerda (MTI) - Peking, Sanghaj és Tiencsin a három legvonzóbb kínai város az országban élő külföldiek szerint.

 

Sanghaj, 2012. április 11., szerda (MTI) - Peking, Sanghaj és Tiencsin a három legvonzóbb kínai város az országban élő külföldiek szerint.

Több mint 180 ezer Kínában élő külföldi vett részt a tavaly június végén kezdődött szavazáson, amely során arra keresték a választ, melyik a legvonzóbb kínai város a határokon túlról érkezettek szerint. A válaszadók négy fő szempont - várospolitika, ügyintézés, munka- és lakhatási körülmények - és ezek hat-hat alkategóriája alapján rangsorolhattak 353 kínai várost, személyes megkérdezés vagy internetes voksolás során. A főváros, Peking tizenhárom kategóriában bizonyult a legjobbnak, ötben pedig a második legjobbnak, legnagyobb kritika a munkakörülményeket érte. Az ezüstérmes Sanghaj öt kategóriában vezeti a kínai városok listáját, tizenkettő másikban pedig második helyen áll. A válaszadók a kelet-kínai metropolisz nemzetközi jellegét dicsérték leginkább, a lakhatási körülményeken viszont javítania kell a helyi kormányzatnak. A bronzérmes Tiencsin elsősorban dinamizmusa és természetközelisége miatt vonzó. A dobogósokat Sencsen (Shenzhen), Vuhan (Wuhan), Kuangcsou (Guangzhou), Sucsou (Suzhou), Csungking (Chongqing), Hsziamen (Xiamen) és Hangcsou (Hangzhou) követi az első tíz sorában. A kínai városok legnagyobb feladatának a levegőszennyezés és a közlekedési káosz kezelését nevezték meg a válaszadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!