Nagyvilág

2012.01.18. 10:21

Terrortámadásban meghalt egy magyar turista Etiópiában

Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - Etiópiában terrortámadásban életét vesztette egy magyar állampolgár - A magyar kormány és a Terrorelhárítási Központ információk beszerzésén dolgozik

Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - Etiópiában terrortámadásban életét vesztette egy magyar állampolgár - A magyar kormány és a Terrorelhárítási Központ információk beszerzésén dolgozik

Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - A szegedi egyetem munkatársai az etiópiai merénylet magyar áldozatai - mondta el az MTI-nek Mezősi Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének vezetője szerda délután. tovább »


Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - Az Interpol etiópiai irodájának hivatalos bejelentése szerint két magyar áldozata van a keddi terrortámadásnak - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében. tovább »


Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - Ellentétes információkat kaptak a magyar szervek az etiópiai terrortámadások magyar áldozatainak számáról, míg a kormány diplomáciai forrásai két halottról tudnak, addig a Terrorelhárítási Központ forrásai és a Külügyminisztérium etiópiai partnerei egy magyarról adtak információt - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében. tovább »

 

 


11.04 - Készenlétben a TEK

Új fejlemény az üggyel kapcsolatban, hogy a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának utasítására készenlétbe helyeztek egy speciális különítményt. Ha további magyar állampolgárok élete van veszélyben, akár egy órán belül a célországba indulnak - közölte a TEK az MTI-vel.


A miniszterelnök utasítására a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium, együttműködve külföldi partnereivel, további információk beszerzésén dolgozik az etiópiai merénylet ügyében - közölte a kormányfő szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Orbán Viktor miniszterelnököt az illetékes magyar kormányzati szervek tájékoztatták arról, hogy Etiópiában terrortámadásban életét vesztette egy magyar állampolgár" - írta Szijjártó Péter.

A közlemény szerint a miniszterelnök utasításának megfelelően a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium további információk beszerzésén dolgozik, "hogy az eset összes körülményére fény derüljön, beleértve azt is, vannak-e további magyar érintettjei a terrortámadásnak".

Bereket Simon etióp kormányszóvivő szerda reggel jelentette be, hogy halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában, és az öt halott egyike magyar. Dawit Teklahaimanot, Magyarország etiópiai tiszteletbeli főkonzulja az MTI-nek nem tudta megerősíteni a magyar áldozatról szóló hírt.

Magyarország Etiópiába is akkreditált nairobi követségének egyik illetékese az MTI-vel közölte: felvették a kapcsolatot az addisz-abebai uniós képviselettel, hogy tisztázzák a történteket, és megtudják: valóban van-e magyar állampolgár az áldozatok között.

A Vörös-tenger partján fekvő, sivatagos Afari terület nem biztonságos a külföldiek számára, mert gyakran garázdálkodnak ott fegyveres bandák és nomádok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!