Nagyvilág

2011.11.10. 07:44

Hurghadai baleset - Megérkezett Budapestre a három sebesültet szállító repülőgép

Budapest, 2011. november 10., csütörtök (MTI) - Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Budapest, 2011. november 10., csütörtök (MTI) - Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán késtő este tájékoztatta közleményében az MTI-t arról, hogy Kairóból elindult a sebesülteket szállító repülőgép. Ismertette azt is, hogy a három sebesültön kívül a gépen utazott egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek.

Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amely miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

Szijjártó Péter napközbeni sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel pedig Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

- MTI - 


Veszprém, 2011. november 8., kedd (MTI) - A város három pápai áldozatról tud, az önkormányzat minden segítséget megad az elhunytak hozzátartozóinak, a Hurghadában balesetet szenvedett pápaiaknak - mondta az MTI-nek kedd este a Veszprém megyei település polgármestere, pontosítva a korábban közölteket.

Hurghada, 2011. november 8., kedd (MTI) - El nem tudom mondani azt az érzést, állapotot, amit átéltünk – mondta el a közmédia hírstábjának nyilatkozva Vas László, a tragikus hurghadai buszbaleset egyik utasa kedden.

A Nemzeti Segélyvonal (NSV) tárcsázásával a segíteni szándékozók 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a buszbaleset sérültjeinek, az áldozatok hozzátartozóinak az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül - közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány kedden az MTI-vel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!