Nagyvilág

2011.11.07. 14:09

Eredményes a kalózkodás elleni kampány Kínában

Sanghaj, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Kína 182 városában összesen 25 millió darab hamis márkás terméket semmisítettek meg nyilvánosan vasárnap a hatóságok - az akcióval a kalózkodás elleni kampány sikerére kívánták felhívni a figyelmet.

Sanghaj, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Kína 182 városában összesen 25 millió darab hamis márkás terméket semmisítettek meg nyilvánosan vasárnap a hatóságok - az akcióval a kalózkodás elleni kampány sikerére kívánták felhívni a figyelmet.

 

Több tonna hamisított terméket, így több tízezer másolt könyvet, DVD-t, illegális szoftvert, sok száz hamis Gucci táskát és Rolex órát semmisítettek meg tegnap a kelet-kínai Sanghaj városának több nyilvános helyén, egyebek közt a turisták egyik legkedveltebb célpontjának számító Bundon.

Az összesen 120 millió jüan (4,2 ezer milliárd forint) értékű árucikk utcai bezúzásával és a jelzésértékű helyszínek kiválasztásával a hatóságok a kalózkodás elleni kampány elmúlt tizenkét hónapjának eredményeit kívánták szemléltetni. A sanghaji rendőrség tavaly október óta több mint 270 hamisítószervezet tevékenységét leplezte le, s 800 ügyben mintegy 1600 gyanúsítottat vett őrizetbe. Az ellenőrzések során a hatóságok összesen 1,2 milliárd jüan (42,24 milliárd forint) értékű illegális árut foglaltak le.

A vasárnapi kampányban Sanghajon kívül 181 más kínai város vett részt, hasonlóan demonstratív akciók során országszerte összesen 25 millió darab hamis márkás terméket semmisítettek meg.

A központi vezetés tavaly november elején kezdett fokozott harcba a szellemi tulajdonjogokat megsértők és a hamisítók ellen, s az általános támadást szemléltetendő az akciót "Kivont kard" (liang csien, liang jian) névvel látta el. A nagyszabású kampány során a hamisítók elfogása mellett a piacfelügyelet megerősítésének, az internetes szellemi tulajdonjogok védelmének és a büntetések végrehajtásának is kiemelt figyelmet szenteltek.

A közbiztonsági minisztérium október végi közleménye szerint az akció keretein belül az elmúlt évben a hatóságok több mint 28 ezer esetet tártak fel, amelyek során 22 ezer gyártóbázist zártak be, 6700 bűnözőcsoportot oszlattak fel, s összesen 18 millió jüan (633,6 millió forint) értékű árucikket foglaltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!