Nagyvilág

2011.08.10. 09:27

Brit zavargások - Három férfit gázoltak halálra a vandálok

Birmingham - Három ázsiai férfi halt meg a zavargásokban kora reggel, saját üzletük, egy kocsimosó előtt gázolták halálra a testvérpárt és barátjukat.

Birmingham - Három ázsiai férfi halt meg a zavargásokban kora reggel, saját üzletük, egy kocsimosó előtt gázolták halálra a testvérpárt és barátjukat.

London  - A Millwall szurkolótábora legendás hírű keménységéről, de a brit erőszakhullámban a vad drukkerek a rend oldalára álltak és London egyik városrészében elállták a csőcselék útját.

 A szigetországban zajló zavargások miatt lefújták a mára meghirdetett Anglia – Hollandia barátságos mérkőzést, a legkeményebb focihuligánok azonban nem a vandálok oldalára álltak. A Millwall szupporterei a londoni Eltham High Street utcáira vonultak, hogy megvédjék a környék üzleteit, kirakatait, házait és az ott lakókat. Tovább a teljes cikkre >>>

 


London (MTI) - Sokakat felháborított az az interneten közzétett videó, amelyen egy megsérült fiú ül az utcán, néhány randalírozó felsegíti, majd átkutatják a hátizsákját, és ellopnak tőle valamit. Más képeken az látható, hogy gyanútlan járókelőket arra utasítanak, vegyék le a ruháikat, hogy elvehessék azokat. Ugyancsak nagy nyilvánosságot kapott az az eset, amelyben egy középkorú férfit vertek meg Ealingben, elvették a tárcáját és a mobiltelefonját, majd sorsára hagyták. “A férfit jelenleg gépek tartják életben” – közölte a rendőrség. A cikk folytatása >>>


London (MTI) - A rendőrség határozottabb fellépését sürgették szerdán a brit lapok, egyúttal azt feszegetik, hogy milyen társadalmi okai lehetnek a fosztogatásoknak. A cikk folytatása >>>


London (MTI) - David Cameron miniszterelnök a belügyminiszterrel és a rendőrségi vezetőkkel folytatott szerdai egyeztetése után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a rendőrség minden támogatást megkap, amire szüksége van, és saját belátása szerint válogathatja meg az eszközeit, így ha kell, akár vízágyúkat is bevethetnek a fosztogatók ellen. A cikk folytatása >>>


Debrecen/London - Londonban élő debrecenieket kerestünk fel azért, hogy megtudjuk, milyen most kint élni.

József jelenleg egy belvárosi étteremben dolgozik, és több mint 4 éve él Londonban. Arról kérdeztük, hogy milyen érzés most londoni magyarként élni.

Őszintén szólva én is és az ismerőseim is mérgesek vagyunk a felkelőkre, azokra, akik miatt a zavargások vannak. Sajnos ezek a randalírozók, már második generációs bevándorlók, akik nem tudják, hogy régen szüleik miért hagyták ott az anyaországot. Fel vannak háborodva, hogy nincs munka, de azzal nem számolnak, hogy sokkal rosszabb körülmények közül jött a családjuk – kezdte beszámolóját József. A cikk folytatás >>>


Angliában negyedik éjjele tartanak a zavargások, a Londonból indult erőszakhullám a fővárosban már csillapodni látszik, ezzel szemben vidéken tombol az őrület.

 A vandálok egyre több helyszínen tombolnak, Birminghamben hárman haltak meg, Manchesterben, Wolverhamptonben, West Bromwichban és Salfordban is felborult a közrend, de Nottingham, Liverpool és Leicester utcáin is pusztít a düh és az erőszak. Tottenhamben egy újrahasznosítót gyújtottak fel, Nottinghamben pedig 30-40 fős huligáncsoport borította lángba a helyi tűzoltóállomást.

Londonban 16 000 rendőr igyekszik biztosítani a leginkább háborús övezetre emlékeztető terepet és megvédeni a lakókat az erőszaktevőktől. West Midlandsben 109, Manchesterben és Salfordban 108, Merseyside környékén 50, Bristolban pedig 19 embert tartóztattak le, de a listát toronymagasan vezeti London, ott ugyanis 768 embert állítottak elő. Cikk folytatása >>>


Brit zavargások - Három férfit gázoltak halálra a vandálok

Birmingham - Három ázsiai férfi halt meg a zavargásokban kora reggel, saját üzletük, egy kocsimosó előtt gázolták halálra a testvérpárt és barátjukat.

Az erőszak tovább tombolt Birmingham városában, kora hajnalra egy huszonöt, illetve huszonegy éves testvérpárt, valamint barátjukat gázoltak halálra, a vandálok cserben is hagyták az ázsiai férfiakat. Kabir Khan Isakhel, az egyik áldozat rokona a SkyNews-nak elmondta: - Két autó, nagy sebességgel tűnt fel hirtelen, majd elütötték a fiúkat.

 A vandalizmus áldozatai saját üzletük előtt álltak, Kabir szerint: - Nem akarták elállni az utat, vagy testükkel védeni az üzletet, az autók mégis elgázolták őket. Felrepültek a levegőbe – emlékszik vissza a szörnyű tettre a rokon.

 Egy West Midlands-i rendőrségi szóvivő közleménye szerint: - Az eset hajnal egy óra után történt, a Dudley Road-on. A West Midlands-i rendőrség gyilkosság ügyében kezdett nyomozást, nem messze a tett színhelyétől egy embert elő is állítottunk, aki a gyanú szerint összefüggésbe hozható az esettel – mondja.

 A helyi mentősök is megerősítették a hírt, miszerint: - Nem messze egy benzinkúttól, a mindkét oldalról elzárt Dudley Road-ra három autóval vonultunk ki. A helyszínen közel nyolcvan ember vette körül a három férfit, akiket két autó gázolt el. A rendőrség biztosította számunkra a terepet, a kollégák pedig igyekeztek tudásuk legjavát nyújtani – közölte a szóvivő. A három áldozat közül ketten már a mentőben meghaltak, harmadikuk pedig nem sokkal reggel hét óra előtt a kórházban.

- MON -


London  (MTI) - Jogi szakértők szerint a rendőrség felhasználhatja munkájához a randalírozók mobiltelefonjaiból nyert adatokat.

A nyomozók így láthatnák az SMS-eket és bemérhetnék a telefon helyzetét is. Azonban nem juthatnának hozzá minden adathoz, mert azok egy részét a telefontársaságok a jogi előírások miatt visszatartják.

A jogszabályok szerint a rendőröknek először azonosítaniuk kell a telefonok tulajdonosait, mielőtt lekérnék a zavargások helyszínéről származó adatokat. A randalírozók azonosítását valószínűleg főként videók és fényképek segítségével végzik. Tovább >>>


London  (MTI) - Nincs bizonyíték arra, hogy az a tottenhami férfi nyitott volna tüzet először, akinek a múlt csütörtöki halála miatti tüntetés vált a londoni zavargások kiindulópontjává - derült ki egy londoni vizsgálat kedden ismertetett adataiból.

A rendőrökre tett panaszokat kivizsgáló független bizottság megállapította: a 29 éves Mark Daggant a mellkasát ért egyetlen lövés ölte meg. “Nincs bizonyíték arra, hogy a helyszínen talált kézifegyvert elsütötték volna” – ismertették a vizsgálat eredményét. A helyszínelők szerint nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy a Daggan közelében talált fegyvert használták-e, az ügyben további vizsgálatokat folytatnak. A cikk folytatása >>>

 


Croydon (MTI) - Londonban belehalt a zavargások során elszenvedett lőtt sebesülésébe egy 26 éves férfi kedden - közölte a rendőrség. Az illetőre Croydon déli városrészben bukkantak rá hétfő este, helyi idő szerint negyed tízkor egy gépkocsiban. Kórházba szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni. A BBC szerint ő az első halálos áldozata a Nagy-Britanniában dúló zavargásoknak. Nevét nem közölték. A cikk folytatása >>>

 


Nincs mentség az egyre kiterjedtebb zavargásokra - vélték egybehangzóan a kedden megjelent brit lapok, amelyek közül egyesek az internetes közösségi oldalak szerepére hívták fel a figyelmet, míg mások a rendőrség határozottabb fellépését sürgették.

 A Financial Times azt írja, hogy a csütörtökön lövöldözésben életét vesztett férfi halála miatti békés tüntetés és a fosztogatás nem kapcsolható össze. “Az üzletek kifosztása Ealingben nem egy Tottenhamben megölt férfi halála miatt érzett fájdalom kifejezése, hanem lopás” – emelik ki. A cikk szerint azzal lehetne elejét venni a zavargásoknak, ha olyan jövőképet adnának a fiataloknak, amely túl jó ahhoz, hogy megérje kockára tenni. A megoldás kulcsa az oktatás lehet: nagyobb hangsúlyt kell helyezni a hátrányos helyzetben lévő diákokra – hangoztatja a Financial Times, hozzátéve: e nélkül “még a legerősebb rendőrség sem lesz képes végleg kioltani a tüzeket”.  Folytatás >>>

 


A lázongók megállítják, megfenyítik és levetkőztetik a brit járókelőket. Ruhájukat nem adják vissza, azzal együtt szaladnak el – írja a brit Daily Mail hírportál.

Így járt az a nő is, akiről a Twitteren posztoltak ki egy képet, ahogyan megalázó helyzetben, teljesen meztelenül áll és éppen egy rendőrrel beszél – vélhetően  személyleírást ad közvetlenül a támadás után – a nyílt utcán. Ő azt mondta: egy csapat rendbontó fegyvernek látszó tárgyal kényszerítette, hogy csupaszra vetkőzzön. A cikk folytatása, képek és videó >>>


További képek és videók:

Még több cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!