Nagyvilág

2011.07.04. 13:31

A bubokékok királya

Akármennyire keményen is próbálkoznánk, valószínűleg soha nem tudnánk a buborékológust megverni, 56 buborék a buborékban. Ennyi a rekord, kezdhetünk gyúrni.

Akármennyire keményen is próbálkoznánk, valószínűleg soha nem tudnánk a buborékológust megverni, 56 buborék a buborékban. Ennyi a rekord, kezdhetünk gyúrni.Samsam Bubbleman, aki saját magát csak buborékológusnak hívja 56 buborékot fújt egy hatalmas szappanbuborék belsejébe. A buborék király polgári neve Sam Heath és már hét világcsúcsot érő rekordot állított be szakmáján belül. A varázsos 56 buborék egy korábbi, saját rekordját múlja felül, 2006-ig negyvenkilenccel tartotta a csúcsot.

A szappanbuborék fújó Sam korábban a Londoni tudományos Múzeumban 50 embert buborékozott meg, sőt övé a leghosszabb szappanbuborék lánc rekordja is. – Minden a megfelelő keveréken múlik. Ha az rendben van, a további eszközök már szinte nem is számítanak – fedi fel titkát Sam.

Buborék fújásból karrirer

Buborékológusnak lenni majdnem olyan, mintha hivatásos szélfogó lenne az ember. Egy idő után nagyon érzékennyé válok az apró mozdulatváltozásokra, így az irány mellett az időzítés is elengedhetetlen, hogy egyben tartsam a buborékot – folytatja a 39 éves, két gyermekes családapa, akinek szenvedélye 22 éve kezdődött.

2000-ben megalapította saját cégét, a Bubbleinc-t, ahol keverékeket és minden egyéb, a szappanbuborék fújásához elengedhetetlen kelléket árul. Egy csapat buborékológussal járja a világot és dolgozott már olyan nevekkel, mint Paul McCartney, Peter Gabriel vagy a hollywoodi Universal Studio. A 2012-es olimpián pedig igazi nagy dobásra készül, vagyis hát nagy fújásra.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!