Nagyvilág

2011.06.20. 17:59

WC-n húzta le a hamisnak vélt valódi pénzt egy brit férfi

<p>London (MTI) - Legalább 100 ezer forintnyi fontot tépett össze és húzott le vécén egy brit üzletember, mert azt mondta neki a bankja, hogy a 20 fontosok hamisak. Aztán pár nappal később közölte: tévedett, valódiak - voltak.</p>

A férfitól a Royal Bank of Scotland egy fiókja tagadta meg a bankjegyek átvételét, ő pedig nem bíbelődött a rendőrséggel, hanem "saját hatáskörében" megsemmisítette a pénzt, nehogy ismét forgalomba kerüljön és másnak is kárt okozzon.

"Azt hittem, hogy ez közérdekű kötelességem. Az egész a bank hibája, hogy nem tudja megfelelően kitanítani helyi alkalmazottait" - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

Az eset Skócia északi részén történt, és mint kiderült, a környéken a bankok által hamisnak vélt és elkülönített húszfontosok mindegyike valódi, csupán kicsit eltérő a bankók zömétől, de a brit központi bank nyomta őket is.

Nemcsak a hírben főszereplő üzletember járt rosszul. Miután a bankok nem fogadtak el jó pár 20 fontost boltosoktól, közülük többen vásároltak ultraibolya-fényű pénzellenőrzőt - feleslegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!