Nagyvilág

2011.05.05. 15:34

Egymilliárd eurós maffiavagyont foglalt le az olasz rendőrség

<p>Az olasz rendőrség nagyjából egymilliárd euró értékben foglalt le vagyontárgyakat a Polverino nevű bűnszervezet tagjaitól - jelentette be csütörtökön az olasz rendőrség. A Nápoly környékén működő klán a nyomozók szerint jelentős drogcsempész-hálózatot irányít, amely Spanyolországból látja el kábítószerrel az olasz piacot.</p>

Az olasz rendőrség közlése szerint nagyjából egymilliárd euró értékben foglaltak le házakat, földeket, cégeket, valamint autókat és jachtokat, a Polverino klán feltételezett tagjaitól. A vagyonlefoglalásokat két napon tartó rajtaütés-sorozat végén hajtották végre, amely alatt 39 állítólagos maffiatagot tartóztattak le, akit egyebek mellett drogcsempészettel, törvénytelen pénzügyi tranzakciókkal és zsarolással vádolnak.

A nápolyi Camorra szindikátushoz tartozó klán tagjai elleni rajtaütéseket a spanyol hatóságokkal végzett közös nyomozás után hajtotta végre az olasz rendőrség. A nyomozók elmondása szerint a klán jelentős drogcsempész-hálózatot irányít Nápoly északi területein, Spanyolországból csempészve be a kábítószereket Olaszországba.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!