Nagyvilág

2011.05.16. 14:28

Belehalt a bizarr internetes őrületbe

<p>Egy új, idétlen őrület hódít, a "deszkázás", aminek csak annyi értelme van, hogy legyen egy hülye fotód, amit fel tudsz tenni a fészbukodra, de bele is halhatsz.</p>

Ausztráliából indult el egy új őrület, a "planking", vagy ha úgy tetszik a "deszkázás", aminek az a lényege, hogy eredeti helyen fotóztasd le magad úgy, hogy hason fekszel, mint ha szörfdeszkán hasalnál. Annál vagányabb vagy, minél kisebb felületen tartod meg magad... Egy ausztrál srác úgy gondolta elé eredeti, ha a hetedik emeleti lakás erkélyének a korlátján plankingolt. A viccesnek gondolt fotó Acton Beale (20) életébe került, ugyanis a mutatvány közben kizuhant a hetedikről. Mint minden új őrület, amit felkapnak a fiatalok veszélyes, s mindegyikről úgy bizonyosodik ez be, hogy bele is hal valaki. A deszkázásnak - a rendőrség feltételezése szerint - ez az első áldozata, de korábban már letartóztattak egy brisbane-i fiatalt, aki egy rendőrautó tetején plankingolt, de csak Acton Beale halála után adta ki a rendőrség a figyelmeztetést: magas kockázatú tevékenységről van szó, főként mert az őrület terjedésével a fiatalok egyre nagyobb kockázatot vállnak egy "jó" fotóért.
- MON -

A  képeket ide kattintva nézheti meg >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!