Nagyvilág

2011.04.26. 15:56

Sebestyén Péter a 2011-es gyorsasági motoros világbajnokságon!

<p>Újra lesz magyar versenyző a gyorsasági motoros világbajnokságon. A Faster Management sajtóközleménye szerint Sebestyén Péter a Portugál Nagydíjtól (Estoril, ápr. 29 - máj. 1.) kezdve egész szezonon át versenyez majd a MotoGP 125 köbcentis kategóriájában a Forward Racing Team versenyzőjeként egy KTM motorral.</p>

Sebestyén Péter 6 éves korában ült fel először egy automata gyerekmotorra. Korai eredményei alapján kétezer jelentkező versenyző közül beválogatták a Red Bull Rookies Cup-ba, 2008-ban ott szerepelt; Mugellóban pole pozíciót szerzett, és összetettben a 15. helyen végzett. 2009-ben a Tey Racing csapatának versenyzőjeként résztvevője volt a a Spanyol Bajnokságnak, ahol összesítésben a 12. helyen végzett.

A 2010-es év tudatosan a tapasztalatszerzés, és a profi versenyzőnevelés éve volt. A Right Guard Racing Team versenyzőjeként indult az Olasz és a Spanyol Bajnokság néhány futamán, valamint szabadkártyával három alkalommal indult a MotoGP 125-ös kategóriájában.

Valenciában a World Wide Race színeiben indult, hihetetlen teljesítménnyel, 16. helyezésével éppen csak lemaradt a pontszerző helyről.

Az elmúlt négy évben a MOL Tehetségtámogató program egyik sportolója lett.

A 2011-es világbajnokságon való részvételéről a jerezi futamot követően indultak tárgyalások; a 2011-es szezonban Sebestyén a Forward Racing Team-en belül továbbra is Right Guard színekben versenyez majd.

A motorsport rajongói a http://www.facebook.com/sebestyenpeti oldalon is figyelemmel kísérhetik a fiatal tehetség pályafutását.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!