Nagyvilág

2011.04.07. 12:21

LÍBIA - Jövő szerdán tárgyal a nemzetközi egyeztető csoport

<p>Jövő szerdán tárgyal a katari fővárosban, Dohában a Líbiával kapcsolatban létrejött nemzetközi egyeztető csoport - jelentette be Alain Juppe francia külügyminiszter csütörtökön.</p>

Franciaország "megpróbálja meggyőzni az Afrikai Uniót, hogy képviseltesse magát Katarban a jövő héten, ugyanis ott találkozik április 13-án az egyeztető csoport" - mondta a miniszter a francia parlamentben.

Az Afrikai Unió képviselői nem jelentek meg azon a március 29-i londoni nemzetközi konferencián, amelyen az egyeztető csoport felállításáról döntöttek a partnerek. Juppe beszámolója szerint a csoport feladata "az ENSZ határozatok betartatására indított líbiai katonai beavatkozás politikai irányításának biztosítása".

A külügyminiszter szerint Párizs azt szeretné, ha a Moamer Kadhafi uralma ellen lázadó líbiaiak Átmeneti Nemzeti Tanácsa már a szerdai találkozó előtt tárgyaljon az európai partnerekkel, és a tanács képviselői vegyenek részt a hétfői uniós külügyminiszteri értekezleten.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!