Nagyvilág

2011.04.14. 15:17

Hat hónapra is lekapcsolhatják a netről az új-zélandi fájlcserélőket

<p>A visszaeső fájlmegosztókat az internetkapcsolatuk időszakos megszakításával szankcionálhatják Új-Zélandon. -áll a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hírlevelében</p>

Az új-zélandi parlament április 14-én elfogadta a szerzői jogi törvény módosítását, ami szeptember elsején lép hatályba. Az új törvény bevezeti az ún. fokozatos válasz rendszerét a kalózkodás visszaszorítása érdekében.
E szerint kötelezik az internetszolgáltatókat, hogy a szerzői jogi jogosultak értesítése alapján három alkalommal írásban figyelmeztessék az illegális fájlmegosztást végző személyeket jogsértő magatartásukra. A harmadik figyelmeztetés eredménytelensége esetén a jogtulajdonos a szerzői jogi ügyekben illetékes bírói szervhez fordulhat, és kérheti a jogsértő felelősségre vonását. A bíróság saját hatáskörében a visszaélés kompenzálására legfeljebb 15 ezer dollár összegű pénzbírságot szabhat ki.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!