Nagyvilág

2011.03.10. 10:49

LÍBIA: Támadás R af Lanuf ellen

<p>A Moamer Kadafi líbiai vezetőhöz hű erők csütörtökön tüzérséggel és katonai gépekkel támadták az ellenzékiek irányítása alatt álló R as Lanuf város környékét - jelentette az AFP francia hírügynökség.</p>

A tüzérségi lövedékek közül több lakónegyedek közelében csapódtak be, valamint a város olajfinomítójától.

A Líbia keleti részén található R as Lanuf keleti térségét tüzérséggel támadták délelőtt a Kadafihoz hű erők. Az AFP jelentése szerint legalább négy lövedék lakóházak közelében csapódott be. Nem sokkal később pedig egy katonai gép nyitott tüzet a várostól nagyjából nyolc kilométernyire keletre található ellenzéki pozíciókra. Az ellenzékiek közlése szerint négy fegyveresük sebesült meg a légitámadásban, közülük ketten súlyosan.

Az AFP jelentése szerint az ellenzéki fegyveresek kelet felé vonultak R af Lanuftól, az ország keleti részén található, a tüntetők irányítása alatt álló városok felé.

Az AFP egyik helyszíni tudósítójának elmondása szerint csütörtök délelőtt még mindig füst szállt fel abból az olajipari létesítményből, amelyben egy nappal korábban robbanások sorozata történt. Lángokat azonban már nem lehetett látni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!