Nagyvilág

2011.03.25. 13:55

Hatalmas tömegbalesetet okozott a tavaszi tél Szentpéterváron

<p>Több mint negyven autó - köztük két autóbusz - rohant egymásba a visszatért téli időjárás miatt Szentpétervár Puskinszkij kerületében - adta hírül pénteken a Rusnowosti hírügynökség. A kialakult dugók miatt a mentők és tűzoltók csak nehezen tudták megközelíteni a helyszíneket.</p>

A váratlanul beköszöntő tél, a jeges útfelület és a sűrű hóesés okozta alig tízméteres látótávolság miatt a Vityebszkij sugárút tíz, egymáshoz közeli szakaszán összesen 45 jármű csapódott egymásnak. Az egyik helyszínen húsz gépkocsi tört össze, s bár közülük sok totálkáros lett, mindössze három ember sérült meg és közülük is csupán egy szorult kórházi ápolásra.

A balesetsorozat oka az lehetett, hogy erre a váratlan lehűlésre sem az útkarbantartók, sem pedig a járművezetők nem készültek fel, akik közül sokan már nyárira cserélték le a téli gumikat. A meteorológusok szerint a térségben még napokig hasonló lesz az időjárás, sőt a fagypont alatti hőmérséklet és a havazás mellett óránkénti 70-80 kilométeres széllökésekre is számítani lehet.
- Független Hírögynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!