Nagyvilág

2011.03.01. 14:48

FORMA-1 - Lehet, hogy mégis megtartják a Bahreini Nagydíjat

<p>Elképzelhető, hogy valamikor az év folyamán mégis megtartják a Bahreini Nagydíjat - jelentette be kedden Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezetője, hangsúlyozva, hogy az erről szóló döntést még az idei szezon kezdete előtt meg kell hozni.</p>

A bahreini futam törlését múlt hétfőn jelentette be a közel-keleti állam koronahercege, az országban zajló tüntetésekkel indokolva a döntést. Szalmán bin Hamad al-Kalifa akkor úgy nyilatkozott, hogy várhatóan nem tartják meg később sem a futamot, a versenysorozat pedig a tervezettnél két héttel később, március 27-én kezdik, Ausztráliában.

Bernie Ecclestone ugyanakkor a versenysorozat hivatalos weboldalának, a formula1.com-nak nyilatkozva most azt mondta: ha a szervezők azt kérik, akkor megállapíthatnak egy későbbi időpontot az idei szezonban a futam számára. "A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vezetői március elején találkoznak, és akkor elemzik a helyzetet. Már beszéltem a FIA elnökével, Jean Todttal az új időpont lehetőségéről, és egyetértettünk abban, hogy az erről szóló döntést a szezon kezdete előtt kell meghozni" - mondta az interjúban Ecclestone.

Alternatív verseny?


A Forma-1 vezetője ugyanakkor elutasította annak lehetőségét, hogy egy alternatív európai versenyt iktassanak a naptárba, az esetlegesen kieső bahreini futam helyére. "Nincs szükségünk alternatív futamra sem Európában, sem máshol. A bahreini verseny kell nekünk" - mondta Ecclestone, hozzátéve, hogy talán a nyári szünet idejére iktathatnák be a törölt BahreiniNagydíjat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!