Nagyvilág

2011.02.11. 08:38

Megijedtek a krokodilok a vihartól

<p>Napokig elbújtak a víz alatt és még élelemért sem másztak elő egy északkelet-ausztráliai vadaspark krokodiljai, mert megijedtek a területen átsöprő Yasi ciklontól - mondta a park vezetője pénteken.</p>

Az évszázad viharának is nevezett időjárási jelenség következtében a park számos madara más vidékekre menekült, de már visszatértek.

Nem hagyta hidegen a kétéltűeket az óránként 290 kilométeres sebességet is elérő széllökésekkel érkező Yasi ciklon. A Billabong parkban 12 sósvízi krokodil él. A négyméteres állatok napokra teljesen eltűntek a szem elől. "A víz alatt kuksoltak, még ennivalóért sem jöttek fel a felszínre" - mondta a vadaspark vezetője. Bob Flemming hozzátette, hogy szerencsére a viharban egyetlen állat sem pusztult el.

Bár az Északkelet-Ausztrálián átsöprő Yasi ciklonnál hatalmasabb erejű vihar az elmúlt évszázadban volt az országban, senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!