Nagyvilág

2011.02.13. 06:58

Újabb madárinfluenza-gócpontok Dél-Koreában

<p>Újabb két helyen bukkant fel a madárinfluenza Dél-Koreában - jelentették a helyi hatóságok. Az év eleje óta már több millió szárnyast öltek le az országban.</p>

A szöuli mezőgazdasági minisztérium szerint egy főváros melletti farmon, és az északi országrészben bukkant fel most a madárinfluenza. A két helyen összesen 8400 kacsát és csirkét öltek le. A járvány miatt már a múlt hónapban riadót adtak ki a dél-koreai hatóságok, amelyek folyamatosan küzdenek a madárinfluenzával. Eddig országszerte csaknem öt és félmillió szárnyast kellett elpusztítani 250 gazdaságban. Az ázsiai országban legutóbb 2008 áprilisában volt hasonlóan súlyos a helyzet.

Dél-Koreában ráadásul a száj-és körömfájás is pusztít, ami miatt további hárommillió állatot öltek le. A járvány átterjedt Észak-Koreára is, amely a múlt héten erősítette meg a kór jelenlétét az országban. A száj - és körömfájás 2007-ben is pusztított északon, akkor délről küldtek szakértőket, és eszközöket, gyógyszereket a kommunista országba.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!