Nagyvilág

2011.02.28. 18:58

Elképesztő! 181 tagú család egy fedél alatt

<p>A világ legnagyobb családja címet birtokolja az a férfi, akinek 39 felesége, 94 gyermeke, 14 menye és 33 unokája van és mind együtt laknak egy 100 szobás házban.</p>

A legtöbb férfinek egy feleség is bőven elég, de nem így van ezzel Ziona Chana, akinek összesen 39 asszonya van (ebből 10-et egy éven belül vett el). Az indiai férfi házába ennyi nő mellett bőséggel érkeztek a gyermekek. A szapora család ma a családfővel együtt 181 tagú, de ami még érdekesebb: tényleg egy nagy családként élnek, mind egy feldél alatt. Az indiai Baktwang faluban a dombok között építette fel a férfi a házát, amit idővel tovább és tovább bővítette, ami így ma négy szintes és száz szobás. Hogy ilyen család rendben együtt tudjon élni szinte katonai fegyelem uralkodik a házban. Ziona Chana legelső felesége Zathiangi szervezi például a házimunkát, valamint az ételek elkészítését.

Előbbi sem egyszerű ennyi embernél, de utóbbi legalább olyan szervezést és árubeszerzést igényel, mint egy teltházas szállodában. A 181 fős famíllia ugyanis 30 egész csirkét, közel 60 kilogramm burgonyát és 100 kilogramm rizst fogyaszt el csak vacsorára.
Azt gondolnánk ennyi feleségnél gondot okoz a figyelem megosztása, de mint a család életének minden területén itt is fegyelem alakult ki és a férfi felváltva alszik mindegyik asszonyával. Igaz a fiatalabb feleségek alszanak a hozzá legközelebbi szobákban és a régebbi feleségek távolabb. Rinkmini (35), az egyik felesége úgy nyilatkozott: a feleségek mindig férjük mellett vannak, mert ő a legfontosabb személy a házban, akinek lesik minden kívánságát, s állítása szerint ő a leghelyesebb férfi is a faluban. Elárulta: 18 évvel ezelőtt látta meg a férje egy reggeli séta során a faluban, amit követően egy levelet írt neki, amiben megkérte a kezét.

Ziona Chana még több feleséget szeretne

Egy másik felesége, Huntharnghanki szerint az egész család nagyon jól kijön. "Kölcsönös szeretet és tisztelet tarja össze a családunkat". Ziona Chana a népes család mellett egy helyi keresztény szektát is vezet - a Chanát - mely megengedi férfitagjainak a többnejűséget, ha nejeiket el tudják tartani. Az 1942. júniusban alapított szekta szerint egyszer majd a tagjai fogják uralni a világot, Jézus Krisztussal együtt. A férfi annak érdekében, hogy bővítse a szektát hajlandó az USA-ba is elutazni egy újabb feleségért - közölte Ziona. Egyébként ezek a tagok a család megélhetésének részbeni támogatói, de a család amúgy mindent megtermel magának.
- MON -

Nézze meg Ziona Chana családját képeken >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!