Nagyvilág

2011.02.16. 16:38

EGYIPTOM - Norvégia is enyhített az egyiptomi utazási figyelmeztetésen

<p>Enyhítették az egyiptomi utazás veszélyeire szóló figyelmeztetést Norvégiában - közölte szerdán az oslói külügyminisztérium. Norvégia ezzel követte más európai országok példáját: Nagy-Britannia, Svédország és Dánia ugyanis néhány nappal korábban már feloldotta az egyiptomi utazással kapcsolatos szigorú figyelmeztetéseket.</p>

Az új figyelmeztetés szerint Norvégia már nem tanácsolja állampolgárainak, hogy hagyják el Kairót, Szuezt és Alexandriát. Továbbra is arra figyelmeztetnek azonban, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak Egyiptomba. Az NTB norvég hírügynökség beszámolója szerint a norvég utazásszervezők ugyanakkor májusig nem tervezik felújítani az egyiptomi kirándulásaikat.

A külföldi turisták múlt hónap végén hagyták el tömegével Egyiptomot, miután a Hoszni Mubarak rezsimje elleni tiltakozó megmozdulások zavargásokba torkolltak a nagyvárosokban. Az erőszakhullám az államfő múlt pénteki lemondása óta azonban enyhült Egyiptomban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!