Nagyvilág

2011.02.10. 15:41

Betegsége miatt lett X-man kislány

<p>A kislány bőre annyira sérülékeny, hogy testének egyetlen felülete sem maradhat szabadon.</p>

Talia Williams-nek nincsen semmilyen különös képessége, mégis olyan mint az X-man című filmben a Vadóc nevezetű lány, aki senkit nem tudott megérinteni csupasz kézzel, ezért mindig kesztyűt hordott. Így van ezzel az angliai Swansea városába lakó Talia Williams is aki közel sem hétköznapi kislány. Súlyos öröklött betegsége miatt (epidermolysis bullosa simplex) kénytelen párnázott kesztyűt viselni a nap minden percében. Ez egy genetikai betegség, amely megakadályozza a bőr felső rétegének normális működését.

A kislányon akár a legfinomabb érintéstől is hólyagok keletkeznek. Talia már baba korába is szenvedett a testét borító hólyagoktól, de ahogy járni tanult, a gyakori esések következtében egyre csak romlott az állapota. Édesanya Sain, mindent megtesz gyermeke védelme érdekében, így külön béléseket var a ruhákba. Mint minden gyerek ő is szeret a játszótérre járni, bár neki nem felhőtlen a szórakozás, mivel sok szabályt be kell tartania, saját épsége érdekébe. Az étkezéssel is figyelni kell, mivel egy-egy ropogósabb falat könnyen felsértheti szájüregét.

A szülők és testvérek, mindenbe támogatják a kislányt. De több megpróbáltatás is vár még a kis "hősre". Ilyen például az iskola. A ceruza fogása nem egyszerű, hát még kesztyűbe nem lesz egyszerű próbatétel az írás elsajátítása. És a jobb idő beköszöntével a melegbe még nehezebb lesz elviselni ezt a ruhadarabot.

Nézze meg a képeket ide kattintva>>>

Édesanyja szerint: "Lányom egy kis harcos és bármi is történik, tudjuk, hogy betegségét bátorsággal és türelemmel viseli. "

- MON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!