Nagyvilág

2011.01.01. 10:11

Tömegek házasodnak január elsején Tajvanon

<p>Várhatóan csaknem hétezer tajvani pár kel egybe az újév első napján - közölte szombaton a tajpeji kormány, hozzátéve, hogy húsz éve nem volt arra példa, hogy egy nap alatt ennyien házasodjanak össze az országban.</p>

A belügyminisztérium szerint összesen csaknem 6800 fiatal pár jelentette be házasulási szándékát a tajvani naptár 100. évének első napjára, azaz 2011. január elsejére. "Az emberek gyakran választanak szimbolikus dátumokat a házasságkötésre, és a 100 a kínai kultúrkörben azt jelenti: boldogan, amíg meg nem halnak" - áll a minisztériumi közleményben.

A United Daily News szerint tavaly szeptember 9-én mintegy hatezer pár kelt egybe az országban, a kilences szám ugyanis kínaiul nagyon hasonlóan hangzik az "örökké" kifejezéshez. A tajvani kormány szerint egyébként 2010-ben összesen 139 ezer házasságot kötöttek az országban, ami javulást jelent a 2009-es mélyponthoz képest, amikor mindössze 117 ezer fiatal pár kelt egybe.

Az 1911-es forradalom óta vezetett tajvani naptár szerinti idei 100. év egyébként nem csak szerencsét jelent. Informatikusok szerint a 2000-ben világszerte problémákat okozó Y2K anomália január elsején megismétlődik Tajvanon, ahol a feltevések szerint a vállalkozások nincsenek felkészülve a probléma kezelésére.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!