Nagyvilág

2011.01.02. 13:31

Meg akarja óvni a brit kormány Ringo Starr szülőházát

<p>Lépéseket tett a brit kormány vasárnap, hogy megmentse a bontástól a Beatles dobosának, Ringo Starrnak a szülőházát. Grant Shapps lakásügyi miniszter levélbe arra kérte a liverpooli városvezetőket, hogy halasszák el a Dingle kerületben lévő Madryn Street 9-es ház lerombolásának tervét.</p>

John Lennon és Paul McCartney turistalátványosságnak számító gyerekkori háza már a brit műemlékvédelmi hatóság, a National Trust védelme alatt áll. A néhai George Harrison szülőháza pedig magántulajdonban van. Ringo Starr házát azonban nem védi semmi.

A liverpooli városi tanács augusztusban döntött úgy, hogy 445 darab 1919 előtt épült ház már nem menthető meg a városban, ezért bontani kell őket. A tervet azonban most januárban még meg kell vitatni, ezért kért haladékot a miniszter. Grant Shapps szerint Ringo Starr szülőházának eltűnése erős társadalmi visszhangot váltana ki. "Amikor a legtöbb ember kulturálisan fontos hagyatéknak tart egy épületet, mint a világ leghíresebb együttese dobosának esetében, akkor súlyos ellenérzéseket válthat ki egy rossz döntés. Ezért kérem azt, hogy vegyenek tekintetbe más lehetőséget is" - közölte a miniszter.

A liverpooli városháza szóvivője szerint a kijelölt kerület lakóival konzultáltak, és az volt a többség véleménye, hogy"elegük van a halogatásból, és azokból az állapotokból, amelyekben élnek". A 70 éves Ringo Starr egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!