Nagyvilág

2011.01.21. 20:53

Kormányellenes tüntetés Albániában - három halott

<p>Tirana - Három ember meghalt, és majdnem negyvenen megsebesültek pénteken Albánia fővárosában, amikor a kormányellenes tüntetők összecsaptak a rohamrendőrökkel. A három halott tüntető volt, akik lövésektől haltak meg.</p>

Több ezer tüntető vonult Tirana központjába a szocialista ellenzék felszólítására, hogy Sali Berisha albán miniszterelnök kormánya ellen tiltakozzanak. A tüntetők kövekkel és egyéb tárgyakkal kezdték dobálni a kormányzati épületeket védő több mint ezer rendőrt, akik könnygázgránátokkal és vízágyúkkal válaszoltak.

A sérülteket kezelő katonai kórház sürgősségi betegellátó osztályát vezető orvos elmondása szerint három ember halt meg, akikre rálőttek. Az orvos közlése szerint már halottak voltak, amikor a kórházba értek velük. Az összecsapásokban 22 tüntető, valamint 17 rendőr és katona sebesült meg, közülük hárman súlyos állapotban vannak.

A demonstrációt Tirana polgármestere, a szocialista Edi Rama felszólítására tartották, aki az erőszakos jelentek után nyugalomra szólított fel mindenkit. Albániában a 2009-es parlamenti választások óta politikai patthelyzet van, a szocialisták ugyanis nem fogadták el az eredményt, a kormány lemondását és előrehozott választásokat követelnek.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!