Nagyvilág

2010.12.03. 13:57

Undorító dolgot talált az éttermi ételben

<p>Egy vendég soha nem tudhatja, hogy milyen konyhában készül az étel, de jelen esetben a kivitt étel(b)en is látszott: élő egér mocorgott a tésztában.</p>

Egy Essexben működő kínai ételeket előállító, csak kiszállításra dolgozó konyhát zárt be azonnali hatállyal a brit egészségügyi hatóság, miután egy adag tésztában élő egeret találtak. Az üzlet ellenőrzése során elképesztően undorító állapotokkal szembesültek a közegészségügyisek: az egész konyha tele volt állati ürülékkel, főként egerektől és patkányoktól, amikből, mint a bejelentett eset is mutatja: néhány a kiszállított ételben végezte. Halott egerek találtak a fagyasztóládákban, de volt ott rothadó, rég lejárt szavatosságú alapanyag is. Mindenhol mocskos rongyok voltak, s a fertőtlenítő szereknek nyoma sem volt.

Nézze meg a fotót ide kattintva >>>

A bíróság addig zárva tartja a helyet, amíg a tulajdonosok nem igazolják, hogy minden jogszabályban előírt szakmai, tárgyi és higiéniai feltételt nem teljesítettek, arról még nem született döntés, hogy büntetőeljárást indítanak-e a fogyasztók egészségének veszélyeztetése miatt.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!