Nagyvilág

2010.12.03. 14:48

Szabadon engedte a bíróság a volt igazságügyi miniszter elitélt testvérét

<p>Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte egy belga bíróság pénteken a volt francia igazságügyi miniszter testvérét, kábítószerbirtoklásért. Ugyanakkor a nyolcból három hónapot felfüggesztett, majd szabadon engedte a 38 éves férfit.</p>

Dzsamal Dati öt és fél ezer euró pénzbüntetést is kapott. A férfinál - aki az Európai Parlament képviselőjeként tevékenykedő Rachida Dati öccse - 30 gramm heroint és öt gramm marihuánát találtak november elején, amikor a hollandiai Maastrich-ből a belga határon akart átmenni kocsijával.

Dzsamal Datit 2007-ben egy év börtönre ítéltek Franciaországban kábítószerkereskedelem vádjával. A férfit azért engedték szabadon a börtönbüntetés dacára, mert Belgiumban túlzsúfoltak a börtönök, ezért bevezették az úgynevezett "jelképes idejű" börtönbüntetéseket, ami azt jelenti, hogy a vádlott kiszabadulhat, ha egy évnél kevesebbet kapott.

Rachida Dati-t, Nicolas Sarkozy első kormányának igazságügyi miniszterét tavaly menesztették a kormányból, de maradt az egyik párizsi kerület polgármestere, és az Európai Parlament tagja lett. A volt miniszter másik testvérének, Omar Datinak is meggyűlt a baja már a törvénnyel. Őt is 2007-ben ítélték nyolc év börtönre, szintén drogkereskedelem miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!