Nagyvilág

2010.12.07. 16:17

Robbanás a indai szent fürdővárosban

<p>Az indiai hatóságok szerint heten, köztük külföldi is megsérült kedden Varanasiban, amikor detonáció történt a turisták közt népszerű ősi, szent városban. A sérültek közül négy embert kórházba szállították.</p>

A külföldi sebesült állampolgárságát, és sérüléseit egyelőre nem közölték az indiai hatóságok. A detonáció a Gangesz partjánál történt, ahol a hindu hívők rituális fürdőzést végeznek, valamint a holtakat máglyán elégetik. A detonáció oka egyelőre nem ismert.

A helyi tévécsatornák híradásaiban megszólaltatott szemtanúk szerint az India hatóságok által megadott 7 sérültnél többen, a legkevesebb nyolcan sérültek meg, köztük két külföldi is. A detonáció egy hindu fesztivál idején történt, és az eseményen részt vevő hívők pánikszerűen, egymást taposva próbáltak meg elmenekülni a helyszínről.

A robbanás az indiai hatóságok szerint kedd este fél hét körül történt az Uttar Pradesh államban található, szentnek tekintett ősi indiai városban. A hinduk hite szerint aki Varanasiban hal meg, és akit ott égetnek el a Gangesz partján, az örökre megszabadul a lélekvándorlás körforgásától.

Varanasi 4 éve 20 ember halt meg, amikor a szent város pályaudvarán két bomba robbant fel. Varanasi az egyik legjelentősebb szent indiai város, ahová egész évben özönlenek a hindu hívők, hogy tisztító fürdőt vegyenek a Gangeszben, amely hitük szerint lemossa bűneiket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!