Nagyvilág

2010.12.17. 20:56

Megszökött legalább 159 rab egy mexikói börtönből

<p>Legalább 159 elítélt szökött meg pénteken egy mexikói börtönből, az ország északnyugati részén. A szökevények az első jelentések szerint a börtön főbejáratán át távoztak az amerikai határhoz közel található börtönből.</p>

A Mexikó északi részén található Nuevo Laredo város egyik börtönéből pénteken, helyi idő szerint délelőtt szöktek el a rabok. Számukról egymásnak ellentmondó információk jelentek meg. Az El Universal című mexikói lap cikkében 191 szökevényt említ, hozzátéve: elképzelhető, hogy ez a szám még emelkedhet. A börtönnél kialakult kavarodásban ugyanis még nem tudták pontosan megszámolni a rabokat - írta a mexikói lap. Más mexikói újságok 148 szökevényről számoltak be.

A szökevények többségét droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el. Nuevo Laredo városa az amerikai határ mentén, a texasi Laredo városával szemben található, a Rio Grande határfolyó partján.

A pénteki volt a legnagyobb tömeges rabszökés az utóbbi években, Mexikóban. Szeptemberben 85 rab szökött meg az amerikai határnál található Reynosa város egyik börtönéből, miután egy létrát használva átmásztak a falon.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!