Nagyvilág

2010.12.30. 10:16

Bűnösnek találták a nemi erőszakkal vádolt izraeli exelnököt

<p>Bűnösnek mondta ki nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjában Mose Kacav volt izraeli elnököt egy tel-avivi bíróság csütörtökön. A vád szerint még turisztikai miniszterként erőszakolt meg két nőt és később is zaklatta munkatársnőit.</p>

A botrányba keveredett Mose Kacav még 2007-ben mondott le posztjáról, a pere 2009 májusában kezdődött el. A 65 éves, ötgyermekes családapát kétrendbeli nemi erőszakkal, szexuális bántalmazással, és hatalommal való visszaéléssel vádolták. Az erőszakot még turisztikai miniszterként követte el: a nő vallomása szerint 1998-ban előbb az irodájában, majd később egy szállodában is megerőszakolta a politikus. Kacav már államfő volt, amikor két másik munkatársnője is feljelentette szexuális zaklatás miatt, amelyeket a vád szerint 2003-ban és 2005-ben követett el.

Kacav a tárgyalás kezdetén ártatlannak vallotta magát. A volt elnök azt eljárás során először elfogadta, majd visszautasította a vádalku lehetőségét. "Ez súlyos hiba volt" - mondta a bíró a döntés felolvasásakor. Azt, hogy mekkora büntetést kap, csak később határozza meg a bíróság. Nemi erőszakért négy évtől 16 évig terjedő börtönt lehet kiszabni Izraelben. Kacav valószínűleg fellebbezni fog a döntés ellen, így az ügy a legfelsőbb bíróságon folytatódhat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!