Nagyvilág

2010.11.23. 15:20

Terrrotámadások veszélye Dániában

<p>Terrortámadásokra készülnek szélsőségesek dániai célpontok ellen - közölte kedden a dán titkosszolgálat. A PET közleménye szerint "újabb információk arra utalnak, hogy külföldi terrorszervezetek merénylőket akarnak küldeni Dániába, ezért fokozott éberségre szólították fel a rendőrséget legalább az év végéig."</p>

A PET vezetője, Jakob Scharf által aláírt közlemény szerint a veszély ellenére egyelőre nem változik a készültségi fokozat szintje Dániában. A titkosszolgálat szerint a terrortámadás veszélye azóta megvan, hogy a Mohamed prófétáról öt évvel ezelőtt készült gúnyrajzok 2008 februárjában ismét megjelentek. A közlemény azt is tartalmazza, hogy nemcsak dániai helyek, hanem külföldön lévő dán érdekeltségek, képviseletek is célpontok lehetnek.

Szeptemberben a dán titkosszolgálat már kiadott egy figyelmeztető közleményt, miután Norvégiában őrizetbe vettek egy férfit, aki állítólag bevallotta, hogy támadást tervezett a prófétáról készült gúnyrajzokat közlő dán lap, a Jyllands-Posten ellen. Ugyancsak szeptemberben őrizetbe vettek Koppenhágában egy csecsen származású férfit, aki a gyanú szerint levélbombát akart küldeni az újságnak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!