Nagyvilág

2010.11.12. 17:31

Medvegyev tudott az orosz kémeket lebuktató kettős ügynökről

<p>Dmitrij Medvegyev orosz államfő pénteken megerősítette, hogy egy kettős ügynök segített Washingtonnak lebuktatni egy orosz kémhálózatot az Egyesült Államokban. Az esetről egy nappal korábban számolt be Kommerszant orosz gazdasági lap.</p>

"A Kommerszant cikke nem mondott semmi újat" - közölte Medvegyev egy szöuli sajtótájékoztatón, amikor a neves orosz gazdasági lap híréről kérdezték. Az orosz államfő állítása szerint már akkor tudott a kettős ügynök szerepéről, amikor az amerikai hatóságok júniusban letartóztatták a tíz orosz alvóügynököt.

Az orosz lap információi szerint az orosz külföldi hírszerzés egyik ezredese, egy csak Scserbakov néven azonosított férfi adta fel az amerikai hatóságoknak a tíz orosz kémet. Az alvóügynökök júliusban tértek vissza Oroszországba, egy fogolycsere részeként.

A Kommerszant cikke után több ellenzéki képviselő is külföldi hírszerző szolgálat vezetőjének leváltását követelte. Medvegyev azonban ezt nem támogatta pénteken, és közölte: meg kell várni az ügyben indított vizsgálat eredményeit, és majd azok alapján teszik meg a megfelelő lépéseket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!