Nagyvilág

2010.11.23. 19:50

Illegális plasztikai műtétek egy lengyel kórházban

<p>Kómába esett egy 31 éves svéd nő az egyik gdanski kórházban egy illegális plasztikai műtét után. A lengyel hatóságok szerint az egészségügyi intézményben csaknem 80 illegális plasztikai műtétet végeztek - közölte kedden a lengyel média.</p>

A 31 éves svéd nőn augusztusban végeztek plasztikai operációt, és már a műtét közben komplikációk léptek fel.

A műtéteket a tengermelléki város Pomerániai Traumatológiai Központ nevű kórházában végezték. A rendőrség már elkezdte a nyomozást a svéd nő ügyében, miközben vizsgálják az illegális plasztikai operációk körülményeit is. A lengyel média azt közölte, hogy a rendőrség eddig 78 ilyen műtétről tud.

"Számos szabálytalanság történt a központban. Például a műtéteket követő utókezelésekben. Komoly hiányosságok voltak a betegek felügyeleténél is, és ezek a problémák az orvosi feljegyzésekből derültek ki, ami egészen megdöbbentő" - mondta a vizsgálatban résztvevő egyik orvos, Jerzy Karpinski.

A kómában lévő svéd nőnek csak a keresztnevét közölték a hatóságok. Apja és testvére rendszeresen Christina ágya mellett vannak. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a milyen károsodást szenvedett az asszony szervezete a műtét következtében, és senki nem tudja, hogy valaha felébred-e a kómából.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!