Nagyvilág

2010.10.08. 06:54

Két földrengés rázta meg Alaszkát

<p>Két erős földrengés rázta meg helyi idő szerint csütörtök este az alaszkai Andreanof-szigetek térségét - közölte az amerikai földtani intézet, kiemelve, hogy egyelőre nem kellett szökőár-riadót elrendelni a földmozgás miatt.</p>

Az első rengést helyi idő szerint csütörtök este fél hét (magyarországi idő szerint péntek reggel fél öt) előtt pár perccel mérték csaknem 21 kilométeres mélységben. A Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földmozgás epicentruma 100 kilométerre keletre volt Adak szigetétől. Alig húsz perccel ezután ismét megmozdult a föld: néhány kilométerrel távolabbi epicentrummal újabb, ezúttal a Richter-skála szerinti 6,1-es erejű rengést mértek.

A földmozgásoknak az eddigi információk szerint nem voltak áldozatai vagy sérültjei. A rendkívül zord időjárásáról ismert Adak nagyon gyéren lakott ugyanis, kevesebb mint négyszáz embernek ad otthont. A térséget ugyanakkor az utóbbi időben több földrengés is megrázta: legutóbb augusztusban pattant ki komolyabb, szintén 6,4-es erejű földmozgás.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!