Nagyvilág

2010.09.25. 14:24

Vihar söpört végig a haiti földrengés túlélőinek menekülttáborán

<p>Legkevesebb öt ember életét vesztette és több tucatnyian megsebesültek a haiti fővárosban, ahol heves vihar söpört végig szombaton. A vihar fákat csavart ki, vezetékeket szakított le és súlyosan megrongálta a januári földrengést követően felállított menekültsátrakat. A halottak és a sebesültek mind a nyolc hónappal ezelőtti földmozgás túlélői voltak.</p>

Nadia Lochard, a haiti polgári védelem egyik illetékese szerint az áldozatok között két kislány és egy 93 éves asszony is volt, akik a Port-au-Prince-ben felállított menekülttáborban éltek. Mint mondta, a hatóságok iskolákba és más biztonságosabb menedékhelyekre viszik a túlélőket, ugyanis a vihart kísérő erős széllökések több ezer sátort megrongáltak.

Az Egyesült Államok meteorológiai szolgálatai szerint a fővárosban órákon keresztül tomboló vihar nem állt kapcsolatban egyik jelenlegi trópusi viharral sem. Pedig a térségben kavarog jelenleg egyebek mellett a Matthew névre keresztelt vihar is, amely már hét ember életét követelte Venezuelában, és várhatóan újabb áradásokat okoz majd a közép-amerikai térségben.

Haiti fővárosát és környékét január 12-én rázta meg a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés, ami a feltevések szerint 250 ezer ember életét követelte. A földmozgás porig rombolta Port-au-Prince-t, ahol mintegy 1,3 millió ember vált otthontalanná. A természeti katasztrófa után 125 ezer haiti család még mindig a menekülttáborok sátraiban él.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!