Nagyvilág

2010.09.25. 13:59

Négy lázadó halt meg egy amerikai rakétatámadásban Pakisztánban

<p>Négy fegyveres lázadó halt meg, amikor egy pilóta nélküli amerikai repülőgép rakétatámadást hajtott végre Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében - közölték szombaton a pakisztáni hatóságok. A rakéták az észak-vazirisztáni Miranshah város közelében csapódtak be.</p>

"Az amerikai robotrepülő három rakétát lőtt ki, a célpont egy fegyvereseket szállító gépjármű volt. Négy fegyverest megöltek" - számolt be a pakisztáni biztonsági erők egyik illetékese a részletekről az AFP-nek. A támadás hírét és az áldozatok számát a pakisztáni titkosszolgálat miranshahi illetékese is megerősítette a hírügynökségnek.

Szeptember eleje óta 16 hasonló támadást hajtottak végre az amerikai katonák az al-Kaida legveszélyesebb fészkeként számon tartott Észak-Vazirisztánban, mintegy száz fegyveres lázadót megölve. A robotrepülős támadások 2008 augusztusi kezdete óta pedig több mint 1100 ember vesztette itt életét a 130-nál is több rakétakilövésben.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!