Nagyvilág

2010.09.11. 07:00

New York-ba érkezett a Koránégetést tervező floridai lelkipásztor

<p>New York-ba repült a muzulmánok szent könyvének tervezett elégetésével felháborodást keltő Terry Jones amerikai lelkipásztor - jelentette szombaton az amerikai sajtó.</p>

Az alig egy tucatnyi taggal rendelkező kis floridai keresztény közösség vezetője állítólag lemondott a Koránok elégetéséről, legalábbis ezt mondta fia, és egy Jonesszal kapcsolatban álló evangélikus lelkész.

Terry Jones helyi idő szerint pénteken késő este érkezett meg New York-ba - közölte a CNN amerikai hírtelevízió. A LaGuardia repülőtéren leszállt Jones csak annyit mondott a rá váró újságíróknak, hogy "egyelőre nincsen semmi mondanivalóm".

A floridai lelkipásztorral kapcsolatban álló evangélikus vezető, K.A. Paul korábban az AFP francia hírügynökségnek kijelentette: a szombatra, a szeptember 11-ei terrortámadások évfordulóára tervezett Koránégetés "száz százalék, hogy nem lesz megtartva". Jones fia, Luke az AP amerikai hírügynökségnek ugyanezt nyilatkozta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!