Nagyvilág

2010.09.11. 18:02

Meghalt egy magyar hegymászónő Ausztriában

<p>Meghalt egy magyar hegymászónő pénteken Ausztriában. Nem tért vissza szállására, ezért a fogadó tulajdonosa értesítette a hegyi mentőket, akik még az éjjel megtalálták a holttestét. A nő körülbelül 150 méter magasból zuhant le.</p>

A nő az ausztriai Stájerországban szenvedett halálos balesetet, a Tressenstein hegyen. Délelőtt már egyszer elment túrázni, akkor vissza is tért szállására. Később ismét útnak indult, de még este 9 órakor sem érkezett vissza. A fogadó tulajdonosa ekkor értesítette a hegyi mentőket, akik keresni kezdték. A holttestét fél 12 körül találták meg, a nő körülbelül 150 méteres magasságból zuhant le. Sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A helyi rendőrség már felvette a kapcsolatot a családdal a konzulátuson keresztül. A holttestet várhatóan a jövő héten szállítják haza - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Németh Krisztina, a bécsi magyar főkonzul.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!