Nagyvilág

2010.09.09. 17:58

Lemondana a Korán-égetésről a lelkipásztor, ha az Obama-kormány kérné

<p>Kész elállni Korán-égetési tervének végrehajtásától Terry Jones, amennyiben az Obama-kormány erre kéri. Ezt maga a floridai lelkipásztort közölte csütörtökön.</p>

A Dove World Outreach Center nevű kis, keresztény közösség vezetője azt mondta a USA Today című lapnak, hogy még nem vette fel a kapcsolatot sem a Fehér Házzal, sem a külüggyel, sem a Pentagonnal a szeptember 11-ei évfordulóra, szombatra tervezett Korán-égetéssel kapcsolatban.

"Ha üzenetet kapnánk tőlük, akkor gondolkodnánk a dolgon, amit egyébként most is teszünk. Nem hiszem, hogy egy tőlük jövő kérést figyelmen kívül kellene hagyni"- közölte a lelkipásztor. Barack Obama elnök csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy a szombatra tervezett Korán-égetés után tömegesen jelentkeznének öngyilkos merénylőnek az al-Kaida szolgálatában.

Hillary Clinton külügyminiszter "szégyenletesnek" nevezte a Korán-égetés tervét, amerikai katonai parancsnokok pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a New Yorki és washingtoni terrortámadások kilencedik évfordulójára tervezett akció veszélybe sodorná az amerikai katonákat Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, illetve más muzulmán és nem muzulmán országokban.

Terry Jones, aki rendszeresen fegyverrel jár, azt mondta korábban: a Korán-égetés üzenet lenne az iszlamistáknak, hogy elérkezett az idő, amikor Amerikának új módon kell szembeszállnia a terrorizmussal. Jones egyébként nemzetközi Korán-égetést szeretne szeptember 11.én. 50 fősre becsült kisegyházának tagjai azonban szintén attól tartanak, hogy lelkipásztoruk akciója világméretű visszavágáshoz vezethet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!