Nagyvilág

2010.08.31. 20:26

Lézermutatót irányzott a landoló gépek pilótafükéjére - fél év börtön

<p>Fél év börtönre ítéltek, de felfüggesztve egy 20 éves francia férfit kedden, mert a vád szerint egy lézermutatóval világított a leszálló gépek pilótafülkéire a párizsi Orly repülőtéren, a múlt hétvégén.</p>

A párizsi bíróságon azt mondta a fiatalember, hogy csak tréfálkozni akart az új játékszerrel, amit Thaiföldön vásárolt, és "nem gondolta, hogy ezzel veszélyt okoz".

A perben két légitársaság, az EasyJet és az Air France voltak a felperesek. Ügyvédeik azt mondták: "a landolás kritikus szakasz, és már csekélyebb okból is történt katasztrófa." A vádlottat vasárnap fogták el a rendőrök az Orly autóparkolójában.

Nem először történt ilyen eset. 2009 szeptembere és ez év áprilisa között az Air France 21 pilótája panaszkodott arra, hogy valakik lézermutatóval világítottak be a fülkébe. A most elítélt fiatalemberhez nem kapcsolták ezeket az ügyeket, amelyek tettesei így ismeretlenek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!