Nagyvilág

2010.08.18. 19:31

Újabb polgármestert öltek meg Mexikóban

<p>Megtalálták a mexikói Santiago polgármesterének holttestét Mexikóban - közölte szerdán a helyi rendőrség. Edelmiro Cavazos-t még hétfőn hurcolták el otthonából. Ő az ötödik polgármester, akit megöltek.</p>

Egy út mellett találták meg a 35 ezer lakosú Santiago város polgármesterének megkötözött holttestét szerdán Nuevo Leon államban. A rendőrség közlése szerint Edelmiro Cavazos-t - aki ismert volt a szervezett bűnözés elleni nézeteiről - még hétfőn rabolta el testőrével együtt a szövetségi rendőrség egyenruháját viselő fegyveresek egy csoportja. A testőrt megverték, és egy kocsi csomagtartójába tették, majd a város szélén hagyták. Az elöljárót magukkal vitték, és szerdáig nem derült ki, hogy mi történt vele.

Cavazos az ötödik polgármester, akit Mexikóban idén meggyilkoltak a bűnszervezetek tagjai. A közép-amerikai országban megállíthatatlannak tűnik az erőszak annak ellenére, hogy már a hadsereget is bevetették a bandák elleni küzdelemben. Az elmúlt csaknem öt évben több mint 28 ezer ember életét követelte az elsősorban a kábítószer-csempészettel foglalkozó kartelek és a hatóságok közötti háború.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!