Nagyvilág

2010.07.10. 18:00

Fivérei ölték meg a házasságtörő nőt Jordániában

<p>Házasságtörés miatt halálra késelt két fivére egy 36 éves asszonyt Jordániában - közölte az ammáni rendőrség egyik, neve elhallgatását kérő illetékese szombaton.</p>

Tájékoztatása szerint a nőt tizenhétszer szúrták meg egy késsel, miközben szülei házában aludt az Ammán nyugati elővárosának számító Naurban.

A forrás szerint a még pénteken elkövetett gyilkosságot a nő négy fivére közül kettő beismerte, azt állították, hogy nővérüket egy házasságon kívüli szexuális affér miatt ölték meg. Mint közölték, a nőnek már korábban is volt egy hasonló esete, amit végül "barátian" oldottak meg, és az asszony akkor végül visszatért a férjéhez. Az illetékes szerint azonban a fivérek az újabb kalandot nem bocsátották meg, és ezért végeztek a lánytestvérrel. A rendőrségi forrás további részletekre nem tért ki, így azt sem tudni, mi lesz a sorsa a gyilkosságot bevalló férfiaknak.

A hivatalos adatok szerint évente 15-20 nőt ölnek meg Jordániában hasonló okok miatt, általában közeli férfi hozzátartozók. Az úgynevezett becsületgyilkosságok esetén - amikor a család végez a házasságtörést elkövető, vagy szabadon párt választó nővel a család becsületének védelmében - a jordániai bíróságok legtöbbször felmentik, vagy csökkentett büntetést adnak a gyilkosoknak. Gyakran előfordul, hogy a családok 18 év alatti fiúgyermekeire bízzák a "feladatot", a büntetés elkerülése érdekében.Ű
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!