Nagyvilág

2010.06.27. 06:10

Összecsapások a torontói G20-as csúcs elleni tüntetésen

<p>Összecsapások törtek ki tüntetők és rendőrök között szombaton, Torontóban, ahol a G20-as országok vezetői tanácskoznak. A hatóságok szerint több mint tízezren békésen tüntettek, majd maszkos, fekete ruhás fiatalok kiváltak a békés tüntetők közül, és felgyújtottak több rendőrautót, majd megütköztek a rohamrendőrökkel.</p>

A rendőrök végül könnygázt vetettek be. Egyelőre nem tudni, hogy hányan sérültek meg az összecsapásokban. A hatóságok bejelentése szerint a tűzoltók több tucat esethez vonultak ki. Helyi jelentések szerint a bolttulajdonosok pánikszerűen zárták be üzleteiket, és húzták le a rolókat, és a járókelők is fejveszetten menekültek.

A torontói rendőrség a Twitter-en tagadta, hogy az erőszakos tüntetőknek sikerült volna áttörniük a csúcstalálkozót biztosító kordont a konferenciaközpont körül. A kanadai kormány több mint egy milliárd dollárt költött az előzőleg megtartott G8-as, majd azt követő G20-as csúcstalálkozók biztonságára. A hatóságok több ezer rendőrt vezényeltek azt utcákra. Lovas rendőrök járőröznek, és a magasban rendőrségi helikopterek köröznek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!