Nagyvilág

2010.06.02. 19:50

ANGLIAI ÁMOKFUTÁS: Legalább 12 halott

<p>Leglább 12 halottja van az Anglia északnyugati részén szerdán történt lövöldözésnek - közölte David Cameron brit kormányfő.</p>

Legkevesebb tizenkét embert ölt meg és huszonöt másikat megsebesített egy lövöldöző ámokfutó Anglia északnyugati részén egy turisták által közkedvelt térségben - közölte Whitehaven rendőrkapitány-helyettese szerdán, igazítva a korábbi áldozatok számán.
Stuart Hyde a helyi rendőrőrsön tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta: azt valószínűsítik, hogy a lövöldöző, Derrick Bird később saját maga ellen fordította fegyverét. A sebesültek közül háromnak az állapota kritikus.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért kezdett el lövöldözni autójának ablakából a férfi, a rendőrök még nem tudják, hogy előre megtervezte-e a gyilkosságokat Bird.

Az 52 éves, taxisofőrként dolgozó férfi a Tavi Vidéknek is nevezett, turisták által látogatott területen majdnem három órán át vezetett és kocsijából célzott az emberekre.

A férfi holttestére, mellette fegyverével Boot település közelében találtak rá.


Leglább 5 halottja van az Anglia északnyugati részén szerdán történt lövöldözésnek - közölte David Cameron brit kormányfő.
A rendőrség közlése szerint az ámokfutással gyanúsított 52 éves férfi holttestét egy erdős területen találták meg.
"Meg tudom erősíteni, hogy legalább öt ember meghalt" a Cumbria megyében történt lövöldözésben - közölte David Cameron brit kormányfő a parlament alsóháza előtt. A miniszterelnök közölte, hogy a brit kormány mindent meg tesz a helyi közösség megsegítésére. Az esettel kapcsolatban csütörtök hoznak nyilvánosságra egy részletes kormányközleményt - közölte Cameron.

A gyilkosságokkal gyanúsított Derick Bird holttestét a rendőrség emberei egy erdős területen találták meg, egy fegyver mellett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi miért kezdett lövöldözésbe. Bird egyik barátja a CNN amerikai hírtelevíziónak azt állította, hogy a férfi előző este felhívta, és közölte vele: "többet nem találkozunk".

A brit sajtónak nyilatkozó helyiek elmondása szerint a megyében taxisofőrként dolgozó férfi "csendes, magának való" ember volt, akit a környéken sokan ismertek, és kedveltek. Szomszédja a Times című brit lapnak elmondta: "az utolsó ember volt", akiről ilyet feltételezett volna.

A rendőrséget helyi idő szerint délelőtt fél 11 órakor riasztották, hogy egy férfi autójából lövöldöz az emberekre Cumbria megyében. A gyanúsított Whitehaven városában kezdett el lövöldözni autójából, egy forgalmas utcán, nem messze a helyi rendőrkapitányságtól, majd továbbhajtott. Később még két másik közeli településről is lövöldözéseket jeleztek a turisták által kedvelt tengerparti területen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!